Entertainment
16 juni 2009 - Ron Smeets

Vaderdagspelletjes van N-Gage

"Nokia? Dat zijn toestellen voor 'oudere' mensen" werd vorige week nog in koor geroepen toen wij in een middelbare schoolklas aan het filmen waren.

Blijkbaar heeft de Finse fabrikant dit ook gehoord want ze komen nu, speciaal voor vaderdag (21 Juni), met enkele N-Gage gametips voor 'pa'. Check wel effe of de Nokia van je vader geschikt is voor N-Gage. Anders wordt het misschien een heel duur vaderdagpresentje ;-)

Verras je allerliefste papa met het  FIFA 09 spel! Als hij evenveel van voetbal houdt als jij, dan zal hij dit spelletje zeker een fijne afwisseling vinden na zijn drukke werkdag! Of houdt jouw ‘oude heer’ meer van een lesje geschiedenis? Dan is Age of Empires III het geschikte spel voor hem. In dit ‘Real Time’ spel kan hij West Europa verdedigen tegen het aanvallende Ottomaanse rijk door middel van strategische planning en het trainen van zijn garnizoenen. Maar ook als jouw vader een poker fanaticus is, kun je hem gelukkig maken met World Series of Poker, waarin hij het moet opnemen tegen de internationale poker giganten. Iedere tegenstander heeft unieke animaties en emotionele uitdrukkingen die je als speler moet leren lezen. En dat is niet makkelijk! 

Om het vaderdagkadootje helemaal compleet te maken hebben ze ook alvast een passend versje gemaakt dat je bij het overhandigen van het presentje kunt voorlezen:

Het is feest vandaag
voor alle vaders in het land.

Je kunt het zien aan alle winkels,
je kunt het lezen in de krant.

En al ben je heus niet jarig,
ik ben vandaag toch net zo blij.

Je krijgt dit mooie versje
en ook nog een pakje erbij!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.