Nieuws
29 maart 2006 - Ron Smeets

UWB maakt van Bluetooth de nieuwe WiFi

De Bluetooth Special Interest Group, verantwoordelijk voor de 'toekomst' van de standaard, is een samenwerking aangegaan met de WiMedia Alliance die ertoe moet leiden dat we vanaf 2008 kunnen beschikken over Ultra Wideband Bluetooth technologie.

Hiermee wordt Bluetooth, zo hoopt en verwachten de initiatiefnemers, de nieuwe WiFi standaard voor het (indoor) streamen van video en andere breedband datastromen tussen mobiele en 'vaste' devices in ons huis en op kantoor.

De UWB standaard maakt het mogelijk om trasnsmissiesnelheden van maximaal 100Mbit/s te halen over een afstand van ca. 3 meter. De komende maanden zullen de techneuten zich buigen over de praktische invulling van de samenwerking waarna men verwacht dat de eerste prototypes medio 2007 aan de wereld zullen kunnen worden getoond. In 2008 moeten de eerste toestellen met UWB Bluetooth vervolgens ook in de winkels liggen.Gerelateerde links:
Bluescan: de Bluetooth detector
Brede Europese HSDPA uitrol nog in 2006
Breedband GSM's voor DoCoMo
Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde
GSM als remote voor je Media Center
WiMax: opgevoerde WiFi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.