Nieuws
19 april 2007 - Ron Smeets

User Interface van de Zune Phone?

Deze patentaanvraag van Microsoft is al bijna een jaar geleden door Microsoft ingediend en toont een User Interface voor een PDA / GSM die, net als onder andere de iPhone en LG Prada, gebaseerd is op een full-front touchscreen ontwerp.

De vraag is nu natuurlijk of we hier mogelijk de User Interface zien van wat de Zune Phone zou moeten worden. Behalve een aantal 'vreemde' icoontjes zoals de boot, hond en weegschaal op de 'achtergrond' is op de schetsen duidelijk ook een telefoon en email icoon te zien, evenals 'knoppen' voor MP3 en Video players.

De vraag cq. veronderstelling dat dit wel eens het ontwerp zou kunnen zijn voor een nieuwe Multimedia Smartphone, ofwel de Zune Phone, van Microsoft is dus zo vreemd niet. . .

De coplete Patentaanvraag kun je hier bekijken. Meer 'tekeningen':Gerelateerde links:
Wanneer is de Zune Phone beter dan de iPhone?
Zune Phone dichterbij dan verwacht
Microsoft over de IPhone
Zune pas eind 2007 naar Europa
Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.