Accessoires
26 september 2006 - Ron Smeets

USB oplaadbare accus voor mobiele apparaten

Als ik op pad ga dan vul ik mijn laptop tas niet alleen met mijn Apple, maar ook met diverse laders voor mijn mobietljes, PDA, iPod etc. etc. OK, ik ben misschien niet te vergelijken met de gemiddelde reizende zakenman, maar ook die heeft tegenwoordig aan één lader meestal niet meer genoeg.

Het Engelse Moixa Energy komt binnenkort met een oplossing voor dit probleem: Accu's die je via een normale USB poort kunt opladen. Om het helemaal makkelijk te maken is ook het laadsnoer met de USB connector in de accu ingebouwd.

Moixa gaat diverse modellen uitbrengen voor de meest gangbare GSM's, PDA's en Smartphones, maar ook voor Videocamera's, MP3 spelers en andere gadgets die een verwisselbare accu hebben. Dat laatste is natuurlijk wel een must. Een versie in de vorm van AA-batterijen is al te koop voor ongeveer 20 Euro per twee stuks.

Dit is zeker niet het eerste initiatief om te proberen ons te verlossen van de enorme bundels laadsnoeren. Long-life accus's, al dan niet met brandstofcel technologie, universele laders, accu-sharing: allemaal variaties op dit thema die echter ook allen dezelfde nadelen hebben. Je moet toch nog extra apparatuur meeslepen of, in het geval van de brandstofcellen, de laadsystemen zelf zijn niet echt compact.

Bron: TheCellFreakGerelateerde links:
Methanol acculader in boekvorm
Noodstroom voor je GSM
GSM opladen tijdens het lopen
Handaangedreven lader, zaklamp en fitnessgadget
De Solio van dichtbij bekeken
Smartcharger laadt en synchroniseert
Draadloze accu lader
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.