Accessoires
16 november 2007 - Ron Smeets

USB kabel vermomd als GSM hanger

Steeds meer GSM's en Smartphones worden tegenwoordig standaard voorzien van een (mini)USB aansluiting die dienst doet voor zowel de synchronisatie met je PC of Latop als voor het opladen van het toestel.

Daarnaast kennen we natuurlijk al veel langer het fenomeen van de GSM-hangertjes in vele soorten, vormen en maten.

Bij WirelessGround hebben ze deze twee bij elkaar gevoegd heetgeen resulteerde in een USB kabel in de vorm van een GSM hanger. Het lederen 'polsbandje' van de hanger is dus een USB kabel met een miniUSB aansluiting aan de ene zijde en een USB connector aan de andere kant.

Hiermee heb je dus altijd je sync-kabel en oplader bij de hand. Erg handig als je het mij vraagt. Hij kost $12 en is online te koopbij WirelessGround.

Hieronder nog een foto waarop duidelijk te zien is hoe het polsbandje van de hanger als USB kabel dienst kan doen.Gerelateerde links:
USB-connector wordt micro
Accusharing via USB
Chinese overheid eist universele lader voor GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.