Toestellen
23 juni 2015 - Ron Smeets

USB-C aansluiting voor de OnePlus Two

De zogenaamde boosheid van afgelopen weekend is weer weg bij OnePlus. Vandaag is het tijd voor een nieuw tipje van de sluier van de volgende smartphone op te lichten. Via Twitter liet de fabrikant gisteravond weten dat de OnePlus Two de eerste high end smartphone wordt die uitgerust zal zijn met een USB Type C aansluiting.

Nu hoor ik sommigen al (hardop) denken; "Oh nee hè... Weer een nieuwe connector?!? We zijn, op Apple na, net af van al die verschillende stekkertjes en laders". Deels is die zorg wel terecht natuurlijk want het gaat ongetwijfeld even duren voordat alle fabrikanten USB-C omhelzen en gebruiken. En nee, de oude microUSB connector past niet in de aansluiting van de nieuwe Type-C. Je zult het dan dus even moeten doen met een verloopstekker of -kabeltje. Gelukkig zijn die wel al verkrijgbaar.

https://twitter.com/oneplus/status/613043885409968128

Dat gezegd hebbende zijn de voordelen van USB-C wel navenant. De maximale data transfer snelheid is 10Gbps, ofwel ruwweg 1.2 gygabyte per seconde. De connector is omkeerbaar, net als de lightning kabel van Apple, en hij is ook geschikt voor video waardoor fabrikanten geen aparte HDMI aansluiting meer hoeven te verwerken. Dat is natuurlijk vooral bij smartphones, waar de ruimte al beperkt is, een voordeel.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.