Accessoires
08 september 2005 - Ron Smeets

USB Buetooth stick voor mobiel VoIP

Het Koreaanse EnusTech heeft een Bluetooth USB Stick ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om via je GSM gebruik te maken van VoIP software (zoals Skype) die op je PC geinstalleerd is voor het bellen zonder mobiele kosten.

De imFone USB stick, zoals ie in de winkel ligt, funtioneert als een soort basisstation voor de communicatie tussen de GSM aan de ene kant en de PC met VoIP software aan de andere kant.

Men richt zich met name op de markt van bellers die vaak in het buitenland zitten en daar relatief hoge roaming kosten moeten betalen.

Vooralsnog is de imFone alleen nog in Korea te krijgen en is ie compatible met enkele lokale Samsung en LG toestellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.