Accessoires
04 november 2006 - Ron Smeets

USB adapter voor de nieuwe iPod Shuffle

Met de release van de nieuwe iPod Shuffle kondigt Though Out, maker van iPod accessoires, de komst van een USB 2.0 adapter voor de kleinste Apple MP3 speler.

Omdat de iPod shuffle geen zogenaamde iPod connector heeft zul je hem altijd via de bijgeleverde dock moete koppelen met een PC of Laptop.

Dankzij de KEY kun je straks je nieuwe Shuffle gewoon met een standaard USB kabel aan je Laptop of PC koppelen om hem te synchroniseren met iTunes en op te laden. Vooral handig als je onderweg bent, lijkt mij.

De vraag is echter hoeveel kleiner de KEY is dan de standaard 'mini-dock' die Apple bij de Shuffle levert. Volgens de makers past de KEY aan je sleutelbos. De ruimtebesparing komt dan vooral doordat je de USB kabel in je Laptop tas laat zitten. Bij de standaard dock zit die er aan vast.

De 'Key' gaat 22 dollar kosten en komt begin 2007 op de markt.Gerelateerde links:
Nieuwe iPod Shuffle vanaf vrijdag in de winkel
Nieuwe iPod Shuffle nu leverbaar
Een iPod dock van 137.000 Euro
De iPod iPod Dock
iPod dock voor in de auto
IPod dock en cardreader
Glow-in-the-dark iPod shuffle
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.