Nieuws
08 december 2009 - Ron Smeets

Updates voor Sony Ericsson Satio en Aino beschikbaar

In Nederland zijn beide toestellen ondanks enkele software problemen gewoon in de winkels blijven liggen. De problemen zoals die in Engeland gesignaleerd werden bij de Satio hebben zich hier dan ook niet voorgedaan.

Toch heeft Sony Ericsson gisteren ook voor zowel de Nederlandse Satio als Aino een nieuwe firmware versie beschikbaar gesteld. Bij de Satio zijn de stabiliteit en prestaties in zijn algemeenheid verbeterd. De aanpassingen voor de Aino zijn ietwat uitgebreider.

Bij dat toestel zijn diverse (prestatie) probleempjes en bugs opgelost: GPS, WLAN en Bluetooth. De nieuwe software is te downloaden via de Sony Ericsson website. Daar vind je ook de PC software, mocht je die nog niet hebben. Ik heb geprobeerd mijn eigen Satio te updaten via het mobiele netwerk, maar dat lukte niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.