Nieuws
30 augustus 2011 - Ron Smeets

Updates voor de Nokia X6, 5530 en 5800 uitgesteld

Eind juni maakte Nokia bekend dat een hele sloot 'oudere' Symbian toestellen voorzien gingen worden van een Browser en Maps update. Enkele dagen geleden werden in diezelfde lijst ineens de Nokia X6 (foto), 5530 en de 5800 'doorgestreept'.

Dat leidde tot vragen en verontwaardige reacties bij eigenaren van die toestellen. Gisteren heeft de Finse fabrikant bekend gemaakt dat de updates voor die toestellen niet geannuleerd maar vertraagd zijn.

Volgens Nokia wordt er nog aan de software updates voor de X6, 5530 en 5800 gewerkt en de fabrikant hoopt ze binnen enkele maanden alsnog te kunnen uitrollen. Daarbij wordt wel al een slag om de arm gehouden want volgens Nokia bestaat de kans dat niet alle operatoren de nieuwe update zullen gaan doorgeven aan de zogenaamde gelockte toestellen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.