Nieuws
14 april 2011 - Marc Wielaert

Update Windows Phone 7 in zicht

Er wordt al zo lang reikhalzend naar de update van Windows Phone 7 uitgekeken dat sommigen inmiddels nekklachten krijgen ;-) We hebben er hier de afgelopen weken en maanden ook al het nodige over geschreven.

Maar het einde van het wachten is in zicht: de "Mango" update wordt "in de herst" van dit jaar verwacht en biedt eindelijk ook Nederlandstalige ondersteuning.

Microsoft deed deze aankondiging tijdens de MIX 2011 conferentie in Mandalay Bay in Las Vegas. De Mango update van Windows Phone 7 ondersteunt maar liefst 35 talen, waaronder ook Nederlands. Die ondersteuning geldt ook voor de Marketplace, de applicatiewinkel van Microsoft. Niet alleen kunnen Nederlandse ontwikkelaars hun apps voor Windows Phone 7 aanbieden, de winkel wordt dan ook eindelijk officieel toegankelijk voor mensen met een Nederlands Windows live (of Hotmail) account.

Dat wil niet alleen zeggen dat de workaround met een Amerikaans account verleden tijd is, maar dat je ook eindelijk met je eigen VISA card betaalde applicaties, games en muziek kunt aanschaffen. En met name dat laatste lijkt me een belangrijke reden dat Windows Phone 7 hier nog altijd maar niet echt van de grond wil komen.

In technisch opzicht belooft Microsoft nu ook multitasking vanaf de Mango update. Zo kan je niet alleen makkelijk switchen tussen meerdere applicaties, maar ook tegelijkertijd muziek afspelen. Zoeken naar applicaties - een van de kritiekpunten op de huidige versie van Windows Phone 7 - wordt makkelijker, terwijl bij de apps die je vindt ook screenshots en ratings worden getoond, net als gerelateerde apps: het gaat wat dat betreft dus lijken op de Android Market en dat lijkt me een goede zaak.

De browser van het nieuwe platform is gebaseerd op IE9, met ondersteuning voor html 5. Op het openingsscherm kunnen ook snelkoppelingen worden gemaakt naar functies die je vaker gebruikt. Zo werd er nogal eens geklaagd over het gebrek aan een button om WiFi snel te kunnen bedienen - ook dat is vanaf de update verleden tijd.

Via

Over de auteur: Marc Wielaert