Toestellen
04 december 2012 - Ron Smeets

Update voor de Xperia P, U, sola en go; nog geen Jelly Bean

Kort nadat Sony bekend maakte dat de fabrkant medio december meer details met betrekking tot de Jelly Bean update planning gaat onthullen verscheen ook het bericht dat de Xperia P, Xperia U, Xperia go en Xperia sola deze dagen een update zullen ontvangen.

Nog los van het feit dat twee van deze vier toestellen (Xperia U en de Xperia sola) niet in het 'Jelly Bean' lijstje van enkele weken geleden stonden is dit dus ook nog niet de Jelly Bean Android versie.

De update is niet meer (of minder) dan een nieuwere versie van Android Ice Cream Sandwich die moet zorgen voor betere prestaties van deze toestellen en waarin ook enkele bugs opgelost zijn. De verbeteringen hebben betrekking op, onder andere, de prestaties van WiFi verbindingen, de camera, mobile hotspot, NFC, messaging en de algemene stabiliteit van het toestel en het OS.

De uitrol van deze update gaat, zoals gewoonlijk, in fases en zal enkele weken in beslag nemen. Wanneer de Nederlandse modellen aan de beurt zijn is een kwestie van afwachten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.