Nieuws
20 november 2011 - Ron Smeets

Update voor de N9 maakt tekst beter leesbaar

Er is een update voor de Nokia N9 op komst waardoor de tekst op het scherm van het toestel beter leesbaar zal worden. Er wordt geen nieuw lettertype gebruikt maar de regelafstand wordt iets groter.

Ik moet zeggen dat ik in de week dat ik zelf de N9 gebruikt heb geen last had van 'slecht' leesbare teksten op het scherm. Hieronder kun je een screenshot zien met de verschillen. Links staan de oorspronkelijke tekst en regelafstanden en rechts wordt de nieuwe configuratie weergegeven. Een verbetering, dat wel, als je het zo naast elkaar ziet.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.