Nieuws
19 maart 2013 - Ron Smeets

Update support voor Windows Phone 7.8 en 8 stopt medio 2014

Afgelopen weekend heeft Microsoft laten weten dat de (security) update support voor Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8 respectievelijk in september en juli van 2014 zullen eindigen. Dat lijkt een bijzonder vreemde beslissing van de software gigant aangezien beide OS'en tegen die tijd amper anderhalf jaar beschikbaar zijn.

Gelukkig heeft Microsoft eerder al laten weten dat alle huidige Windows Phone 8 toestellen geschikt zullen zijn voor een update naar de volgende versie van Windows Phone. Letwel, Microsoft zegt er ook bij dat deze belofte wel afhankelijk is van de medewerking van operators en de technische specificaties van de betreffende toestellen.

Helaas betekent dit ook dat iedereen met een Windows Phone 7.8 toestel dus vanaf medio 2014 geen (security en OS) updates meer zullen ontvangen. Op zich is het logisch dat een (smartphone) OS versie niet tot in de lengte van dagen up to date gehouden wordt, maar 18 maanden vind ik toch wat aan de krappe kant, toch? Iets om rekening mee te houden wanneer je nu of de komende maanden nog van plan bent een (goedkopere) Windows Phone 7.8 smartphone aan te schaffen.

Bij de opmerkingen staat voor beide OS'en nog de volgende opmerking waaruit duidelijk blijkt dat 18 maanden de 'maximale' update termijn is voor een Windows Phone versie:

"Microsoft will make updates available for the Operating System on your phone, including security updates, for a period of 18 months after the lifecycle start date. Distribution of the updates may be controlled by the mobile operator or the phone manufacturer from which you purchased your phone. Update availability will also vary by country, region, and hardware capabilities." 

Bron (Microsoft)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.