Nieuws
14 juni 2011 - Marc Wielaert

Update Samsung Galaxy S uitgerold

Het heeft even geduurd, maar vandaag is hij dan eindelijk uitgerold in Nederland, de update van de Samsung Galaxy S naar Android 2.3.3 Gingerbread. Volgens Samsung´s melding op Facebook zal je toestel "een stuk geavanceerder" werken, met onder andere een merkbaar snellere browser. Daarnaast zijn er veel functies "opgefrist en toegevoegd".

Vorige week liet Samsung weten de "Galaxy S Plus" te presenteren, een verbeterde versie van de Galaxy S met onder andere een 1.4 GHz processor en Android 2.3 Gingerbread. De update van de eerste Galaxy S naar Gingerbread is er nu vrijwel tegelijkertijd, zodat je ervan uit kunt gaan dat de bedieningssnelheid vooral op de verschillende processoren aan zal komen. Wat de verschillen zijn tussen beide hoop ik binnenkort te kunnen testen omdat een exemplaar van de "Plus" versie onderweg is.

Om je Galaxy S te updaten heb je als eerste de laatste versie van Samsung´s Kies 2 nodig, die vind je hier. Dat is geen garantie dat het vlekkeloos zal werken, getuige vele gefrustreerde reacties op de Facebook pagina van SamsungMobileNL. Maar er zijn er gelukkig ook nogal wat die enthousiast melden dat het wel gelukt is.

Een half jaar geleden heb ik een aantal workarounds geschreven voor wie Kies niet aan de praat krijgt. En hoewel Kies 2 inmiddels allang verschenen is, schijnen lezers er aan de reacties te merken nog altijd baat bij te hebben. Mocht je een oudere versie van Kies hebben kan het handig zijn die eerst volledig van je systeem te verwijderen. Hoe dat moet vind je het hiervoor genoemde artikel.

Sinds ik Kies 2 soepel aan de praat heb gekregen, heb ik Android 2.3.3 vanmiddag al even geïnstalleerd, maar helaas nog geen tijd gehad om me uitgebreid te verdiepen in de verbeteringen. Aan de foto te oordelen is de Samsung Galaxy S Plus voorzien van de nieuwste TouchWiz versie (3), en ik kan al wel vaststellen dat dat niet het geval is na de update van de Galaxy S. Als het allemaal in één keer werkt ben je zo'n twintig minuten bezig met de update naar 2.3.3.

Over de auteur: Marc Wielaert