Nieuws
01 september 2014 - Ron Smeets

UPDATE: Opgelost; Storing datanetwerk bij T-Mobile

Klanten van T-Mobile hebben vanavond al enkele uren last van een storing waardoor de mobiele dataverbinding niet beschikbaar is. Het betreft een landelijke storing die rond 17u vanmiddag optrad.

UPDATE (22u50): Hoewel de storingspagina van T-Mobile nog meldt dat sommige klanten nog last kunnen hebben van de storing meldt de provider net via e-mail dat de problemen inmiddels (sinds ca. 19u45) volledig opgelost zijn.

Inmiddels meldt de provider op haar storingspagina dat de oorzaak gevonden is, zonder te melden wat die precies is, en dat het grootste deel groot van het datanetwerk weer up-and-running is en ook normaal functioneert.

Maar T-Mobile schrijft er ook bij dat de problemen nog korte tijd hinder kunnen veroorzaken. Mocht je dus als T-Mobile klant nog steeds niet kunnen internetten, whatsappen of andere mobiele datadiensten kunnen gebruiken, dan zul je nog even geduld moeten hebben. Hoe lang? Daarover doet de provider geen exacte mededelingen. Je toestel herstarten kan ook helpen. Dan weet je in ieder geval zeker of de storing in jouw regio al dan niet al verholpen is. Ouderwets bellen en SMS'en kan gewoon wel. Die diensten hebben geen last (gehad) van de storing. 

Bron: T-Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.