Toestellen
04 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Update Nokia N9: meer dan 1000 bug fixes

Het zijn wervelende tijden voor Nokia fans. In februari vertelde CEO Stephen Elop dat Symbian op een zijspoor gezet zal worden zodat Nokia zich volledig kan richten op toestellen met Windows Phone. Voor al deze veranderingen verscheen er een vreemde eend in de bijt, namelijk de Nokia N9. Dit toestel werd uitgebracht in landen die niet als 'major markets' werden beschouwd door Nokia, zoals Finland. Vreemd genoeg werden er ongeveer 2 miljoen N9's verkocht, terwijl er in hetzelfde tijdsbestek (Q1 2011) ook 2 miljoen Lumia's werden verkocht.

Voor de bezitters van een Nokia N9 is er alsnog goed nieuws. Versie PR 1.3 is uitgebracht en bevat een aanzienlijk aantal bug fixes, namelijk meer dan duizend. Deze update verbetert het kopiëren en plakken van tekst, zorgt ervoor dat video's afspelen een stuk soepeler verloopt en nog veel meer.

Natuurlijk is het fantastisch dat Nokia nog met een laatste update komt, maar bezitters van dit toestel moeten niet hopen op meer. Sinds Nokia gestopt is het met MeeGo-platform, heeft ook deze telefoon geen toekomst meer. Het volledige team achter MeeGo heeft Nokia allang verlaten. Al met al neemt het niet weg dat deze telefoon voorlopig nog als een zonnetje werkt. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl