Nieuws
10 mei 2011 - Marc Wielaert

Update Nexus S Gingerbread MR2 (Android 2.3.4)

Zoals al aangekondigd was komt Google vandaag ook in Nederland met een update van de Nexus S naar Android 2.3.4. De update is 94.8MB groot en bevat een belangrijke "security fix", meer andere, niet nader benoemde fixes en maakt videochat via gTalk mogelijk. Het maken van een backup van je apps, call- en sms log bleek achteraf gezien niet nodig.

De vlotte update komt voor mij nogal als een verrassing - zo lang is de Nexus S nog niet op de markt, integendeel. Waar ik al weken nog ongeduldig wacht op de update voor de Galaxy S blijkt het al snel een voordeel te zijn om los van de interface van een producent direct mee te kunnen liften op de nieuwste verbeteringen van Google zelf.

De update zelf verloopt bovendien erg snel, wat me verraste gezien de omvang van bijna 100MB. De backup die ik gemaakt had bleek als gezegd niet nodig. De update naar Android 2.3.4 wordt geïnstalleerd zonder dat je iets kwijtraakt.

Wat exact de belangrijke "security fix" is heb ik nog niet kunnen achterhalen. Te oordelen aan Quadrant Standard is het toestel ook niet veel sneller geworden, maar dat zal de praktijk verder moeten uitwijzen. Videobellen met gTalk heb ik nog niet kunnen testen - eerlijk gezegd zou ik niet zo snel weten met wie ;-). Hieronder vind je wel Google's eigen demonstratie van hoe het moet werken. Op dit moment is dat vanzelfsprekend alleen nog mogelijk met andere bezitters van de Nexus S.

http://www.youtube.com/watch?v=zJAiH5-64sI
Over de auteur: Marc Wielaert