Nieuws
05 juli 2016 - Ron Smeets

Update met fix voor geheugenbeheer nu onderweg naar de OnePlus 3 Eerste grote update voor de OnePlus 3 lost geheugen, GPS en display problemen op

Twee weken geleden, vlak na de onthulling van de OnePlus 3, werd al snel duidelijk dat het toestel met de nodige RAM management problemen kampte die hem in sommige situaties erg traag en schier onbruikbaar maakte. Kort daarna kondigde OnePlus al aan dat er een update in de maak was die weer enkele dagen later naar de review exemplaren van het toestel verspreid werd.

Sinds gisteren is de betreffende update beschikbaar voor alle OnePlus 3 exemplaren. Het betreft een nieuwe versie (3.2.0) van de Oxygen firmware. Behalve verbeteringen in het geheugenbeheer bevat de update ook een nieuwe sRGB optie voor ontwikkelaars en verbeterde GPS software.

De software is via een OTA update te downloaden en installeren. Uiteraard is het raadzaam om dat via een WiFi verbinding te doen. Hij is zo'n 400MB groot namelijk.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.