Nieuws
09 oktober 2007 - Ron Smeets

UPDATE: Belgische krant verloot 3 'gekraakte' iPhones

Bezoekers van de website van de Belgische krant Het Nieuwsblad kunnen vanaf morgen drie dagen lang kans maken op een van de drie iPhones die de krant gaat verloten.

Wat er precies voor gedaan moet worden zal op 10 oktober (over enkele uren dus, red.) bekend gemaakt worden. Surf dan naar deze link en wellicht ben jij een van de eerste Belgen die binnenkort met een iPhone rondlopen. Ik ga er tenminste van uit dat je in België moet wonen om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Wat ik natuurlijk graag zou willen weten is welke iPhone modellen de krant gaat verioten. De Europese versies zijn nog niet beschikbaar (pas vanaf begin November in Duitsland en Engeland) en in Nederland komt de iPhone waarschijnlijk pas begin volgend jaar uit. Over België is helemaal nog niets bekend.

Of zouden de krantenjongens de prijswinnaars voorzien van een ge-unlockte versie van de Amerikaanse iPhone? Dat moet dan natuurlijk wel eentje zijn met firmware versie 1.0.2 omdat de laatste firmware nog niet geunlockt kan worden. Daarover is al veel gezegd en geschreven.

Op de site van Het Nieuwsblad staat te lezen: "De drie winnaars zullen van onze collega’s van het computerblad Clickx een kleine opleiding krijgen, zodat ze meteen aan het bellen kunnen."

Bedoelen ze daarmee dat de medewerkers van Clickx (allemaal computer freaks ;-)) de winnaars helpen bij het unlocken? Ik ben zeer benieuwd.

Update: Zoals ik al vermoedde toen ik bovenstaand bericht schreef gaat het bij deze actie om 3 'gekraakte' versies van de iPhone (SIM lock vrij gemaakt). met dank aan 'Stanzo' die ons op dit artikel uit de Standaard wees waarin het verhaal over de actie uitgelegd wordt. Lees hieronder een citaat uit dat artikel.

De drie gsm's, die via de website van de krant gewonnen kunnen worden, werden op 'volledig legale wijze aangekocht in een Apple Store in de Verenigde Staten', aldus Vercamer. De verwijdering van de SIM-lock maakt het mogelijk dat de gsm via alle operatoren in België zal werken, zegt Vercamer.

'Voor we aan de actie begonnen, hebben we de nodige juridische vragen gesteld, en volgens ons zijn de toestellen volledig legaal', besluit hij.Gerelateerde links:
Franse iPhone in gevaar door 'Unlock wetgeving'
iPhone update 1.1.1 'sloopt' unlock én Jailbreak software
iPhoneSimFree software getest: het werkt
Unlocked iPhone na update weer gelocked
iPhoneSimFree software unlocktool voor iPhone WERKT!!!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.