Nieuws
03 november 2014 - Ron Smeets

UPC wordt weer een mobiele provider Na vijf jaar terug van weggeweest

UPC heeft vandaag haar terugkeer op de mobiele markt aangekondigd. De provider biedt voorlopig haar diensten alleen voor geselecteerde consumenten aan. Op de site van UPC kun je je interesse om klant te worden kenbaar maken en dan is het wachten op een uitnodiging, denk ik. Een optie om een van de drie SIM Only abonnementen (online) rechtstreeks te kopen zie ik in ieder geval niet.

Redelijk uniek is het feit dat UPC Mobiel klanten de mogelijkheid geeft om met maximaal vier personen (familie, collegae of vrienden bijvoorbeeld) gebruik te maken van de bel-, sms- en databundel van één abonnement.

Alle vier de gebruikers krijgen natuurlijk wel hun eigen mobiele nummer. Het gezamenlijk gebruik maken van één abonnement kost wel 10 Euro per persoon extra. De eerste abonnee hoeft dat bedrag natuurlijk niet bij te betalen.

Vooralsnog heeft UPC Mobiel drie abonnementsvormen; Basis, Meer en Eindeloos. Bij alledrie is sms'en onbeperkt gratis. Het Basis abonnement kost €12,50 per maand en biedt verder 100 belminuten en 300 MB data, Bij Meer, voor €20 per maand, krijg je 400 belminuten en 1500 MB data en Eindeloos is inclusief onbeperkt bellen en 4000 MB data voor €35 per maand. Voor het delen van een abonnement met nog drie personen lijkt de Eindeloos variant het meest geschikt. Letwel, met vier personen betaal je dan dus 65 Euro per maand.

Waarom UPC besloten heeft om niet direct landelijk uit te rollen is mij een raadsel. Ze hebben nog geen eigen netwerk en maken daarom gebruik van een van de netwerken van de drie landelijke providers. Wie? Dat houden ze nog even voor zich bij UPC, maar dat zijn natuurlijk allemaal providers met een landelijke dekking, dus UPC zou, als ze dat willen, de mobiele diensten ook landelijk kunnen uitrollen. Ach, binnenkort zijn ze eigenaar van Ziggo en dan komt het wel goed met die landelijke dekking ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.