Nieuws
14 mei 2009 - Ron Smeets

UPC stapt uit de MVNO markt

Kabelboer UPC stopt met haar activiteiten als mobiele provider. Per 1 Juli zal het totale klantenbestand worden overgedragen aan T-Mobile. Sinds een paar dagen worden al geen nieuwe klanten meer aangenomen.

Alle 40.000 prepay UPC bellers hebben inmiddels al een SIM-only en een abonnement met toestel aanbieding van T-Mobile ontvangen. Opwaarderen van beltegoeden en bellen via je UPC mobieltje kan tot 30 Juni.

Wil je liever niet naar T-Mobile overstappen dan moet je zelf iets anders regelen. UPC maakte, sinds de overname van Orange door T-Mobile, al gebruik van het netwerk van de van oorsprong Duitse provider dus daarvoor hoef je het niet te laten. Voor de prijs misschien wel. Ik ken de aanbieding van T-Mobile voor UPC klanten niet, dus kan ik niet zeggen of die interessant is of niet. Wellicht is er een UPC klant die de T-Mobile aanbiedingen gehad heeft?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.