Nieuws
23 januari 2012 - Ron Smeets

Untethered iOS 5.0.1 jailbreak online, maar nog niet perfect

Het zat er al een tijdje aan te komen en de afgelopen dagen is de zogenaamde 'untethered jailbreak' tool, Absinthe A5, voor de iPhone 4S en iPad 2 met iOS 5.0.1 online verschenen. De eerste berichten over de werking ervan zijn nog behoorlijk wisselvallig en de tool lijkt dus zeker nog niet perfect te werken!

Aanvankelijk was er alleen een versie voor Mac OS X beschikbaar maar vanaf vandaag kunnen ook Windows gebruikers hun iPhone 4S en/of iPad 2 met iOS 5.0.1 'bevrijden'. Zoals altijd: gebruik op eigen risico en als je niet precies weet waar je mee bezig bent, laat het dan fijn 'links liggen'.

Ben jij wel 'tech savvy' genoeg en wil je de tool gebruiken, dan kun je de Absinthe software hier downloaden (Windows versie). De Mac OS X versie vind je hier. Binnenkort, zo melden de makers, komt er ook nog een Linux variant. 

In de eerste reacties op het blog van GreenPois0n worden, zoals gezegd, zowel succes- als 'fail' verhalen gedeeld. Sommige gebruikers melden dat het prima functioneert maar er staan ook diverse reacties waarin problemen met de software tool en/of het jailbreak/unlock proces gemeld worden. Die variëren van niet werkende unlock/jailbreak tot problemen met de muziekspeler (iPod functie) en het 'verdwijnen' van de Cydia Store app. Houd daar dus zeker even rekening mee als je van plan bent de Absinthe A5 tool te gebruiken op jouw iPhone 4S en/of iPad 2!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.