Nieuws
24 november 2006 - Ron Smeets

Unlocken legaal in VS, DVD’s naar iPod kopiëren niet

Het Amerikaanse ‘Copyright Office’ heeft deze week bepaald dat het niet langer illegaal is om mobiele telefoons die voorzien zijn van een SIM-lock te unlocken.

In een verklaring stelde men de providers in het ongelijk die claimden dat consumenten die hun GSM unlockten inbreuk plegen op het Copyright. De Copyright Office bepaalde dat een SIM-lock niet diende voor de bescherming van het copyright van de fabrikant maar van de commerciële belangen van de provider.

Daarentegen blijft het kopiëren van films, die de consument legaal heeft aangeschaft, naar portable multimedia spelers zoals de iPod wel illegaal. Om een DVD geschikt te maken voor het afspelen op een iPod moet namelijk de kopieerbeveiliging ‘gekraakt’ worden zodat de film kan worden geconverteerd naar het juiste formaat.Gerelateerde links:
Prepaid GSM's op rantsoen in de VS
Unlock je Treo 750v
Zelf je Nokia unlocken. . .
Operator gaat SIM kaarten vastlijmen
Unlocker voor HTC Wizard beschikbaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.