Nieuws
25 september 2007 - Ron Smeets

Unlocked iPhones vallen buiten de garantie

In een officiële verklaring heeft Apple laten weten dat iedereen die zijn iPhone SIMlock vrij maakt met behulp van de, inmiddels ruim verkrijgbare, hard- en software tools die niet door Apple gesupport worden (lees: allemaal) niet meer kan rekenen op enige vorm van garantie van de fabrikant.

Bovendien stelt Apple dat na het unlocken 'permanente en onherstelbare schade aan het toestel kan ontstaan'. Daarnaast waarschuwt men ook ervoor dat wanneer een Apple iPhone software update geinstalleerd wordt de kans bestaat dat het toestel helemaal niet meer werkt.

Kortom, als je je iPhone unlocked en er gebeurt iets met het toestel dat niet met een simpele (master) reset is te verhelpen dan ben je dus de pineut.Gerelateerde links:
Nog een software unlocktool voor de iPhone
iPhone hardware unlock poging eindigt met een 'BANG'
Unlocked iPhone na update weer gelocked
Apple laat iPhone unlock software ongemoeid
iPhoneSimFree software unlocktool voor iPhone WERKT!!!
Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms
iPhoneSimFree software getest: het werkt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.