Nieuws
04 februari 2008 - Henk de Hooge

Unlocked iPhones kosten Apple 400 miljoen dollar omzet

De afgelopen weken is al enkele keren door analisten gespeculeerd over het grote aantal iPhones dat unlocked wordt. Er worden aantallen genoemd van meer dan 1 miljoen toestellen die na de initiele aanschaf gehacked worden.

Een klein deel daarvan wordt overigens officieel unlocked omdat de toestellen in Frankrijk ook zonder SIM-lock optie vekocht moeten worden.

In Amerika stond de verkoopteller van de iPhone eind 2007 op 3.7 miljoen maar AT&T had 'slechts' 2 miljoen iPhone abonnementen verkocht. Dat betekent dus dat maximaal 1.7 miljoen iPhones verkocht zijn met het doel om ze te unlocken en/of naar het buitenland te verschepen.

Volgens de berekeningen van analisten kan het unlocken van de iPhones er weliswaar toe bijdragen dat Apple de target van 10 miljoen verkochte toestellen dit jaar gaat halen maar daarvoor betaalt men wel de prijs. Per 1 miljoen unlocked iPhones mist Apple namelijk tussen de 300 en 400 miljoen dollar aan omzet, gerekend over de gehele contractduur, uit de kick-back deals met de diverse providers.

Apple ontvangt naar schatting immers maximaal 30% van de omzet in belminuten en dataverkeer in ruil voor de exclusiviteit bij AT&T (Amerika), O2 (Engeland), T-Mobile (Duitsland) en Orange (Frankrijk).Gerelateerde links:
Unlock voor iPhone met firmware 1.1.2 en bootloader 4.6
iPhone toch te hacken
iPhone unlocked voor Europese sims
iPhone wordt HET te hacken device in 2008
Unlocked iPhones vallen buiten de garantie
iPhone lock en koppelverkoop ter discussie in de VS
Apple verkoopt 250.000 'unlocked' iPhones
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.