Toestellen
21 november 2007 - Ron Smeets

Unlocked iPhone nu ook in Duitsland te koop

Als reactie op de klacht, en juridische dreiging, van Vodafone heeft T-Mobile besloten om de iPhone in Duitsland nu ook zonder contract en simlock aan te bieden.

Het toestel kost, net als later deze maand in Frankrijk het geval zal zijn, 999 Euro. Feitelijk is dat dus de normale toestelprijs (399 Euro) plus 24 x 25 Euro ofwel ongeveer de waarde van het contract dat je zou moeten afsluiten om de iPhone inclusief contract aan te schaffen, minus de belminuten, SMSjes en dataverkeer dat je er dan nog bij zou krijgen.

het goedkoopste abonnement voor de iPhone was 49 Euro voor twee jaar, dus bij de unlocked versie bespaar je nog altijd zo'n 600 Euro over de eerste twee jaar. Daarvoor kun je dan je eigen abonnement afsluiten bij een andere provider.

Bovendien heeft T-Mobile ook laten weten dat men van plan is om de schade die de actie van Vodafone berokkend heeft te gaan verhalen op de Duitse tak van de Engelse Telco. Ik neem aan dat T-Mobile het dan vooral heeft over de omzetderving. Dat is ongeveer 600 Euro per toestel over een periode van twee jaar, plus de eventuele extra omzet uit gemaakte belkosten buiten de inbegreken belminuten- en SMS bundel.Gerelateerde links:
iPhone verkoop in Duitsland start vrijdag 9-11 om 00u01
Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone
Apple verkoopt de eerste dag 10.000 iPhones in Duitsland
iPhone mogelijk uit de Duitse winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.