Geruchten
31 augustus 2007 - Ron Smeets

Unlocked iPhone na update weer gelocked

Een tegenvaller voor iedereen die zijn of haar iPhone inmiddels al ge-unlocked heeft middels de hardware unlock methode die enkele weken geleden op het Hackint0sh forum geïntroduceerd werd.

Na het uitvoeren van de nieuwste firmware update van Apple (v. 1.0.2) is het toestel namelijk weer gewoon gelocked!

Dit betekent dus dat de kans groot is dat je na elke update de iPhone weer opnieuw zult moeten unlocken. Voor de software unlocktool, als die binnenkort uitkomt, is dat wellicht niet zo’n groot probleem, maar iedereen die een hardware unlock heeft uitgevoerd, compleet met het modificeren van de SIMkaart (met een SIMwriter) kan dat meer ongemak opleveren. Ik ga er namelijk niet van uit dat iedereen zelf over een alle apparatuur beschikt die nodig is.

Daarnaast bestaat natuurlijk nog steeds de kans dat de software unlock na een update ook niet meer werkt. De makers van de twee tools (Uniquephones en iPhoneSimFree) claimen wel dat hun software ‘update-proof’ is, maar dat heeft nog niemand kunnen testen of bewijzen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!Gerelateerde links:
UniquePhones stelt release iPhone unlock tool uit
Nog een software unlocktool voor de iPhone
iPhoneSimFree software unlocktool voor iPhone WERKT!!!
Hardware unlock handleiding voor de iPhone
iPhone Sim Free belooft nog deze week unlock software
Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms
iPhone unlock software bijna klaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.