Geruchten
18 december 2007 - Ron Smeets

Unlock voor iPhone met firmware 1.1.2 en Bootloader 4.6

Als we deze berichten (en de bijbehorende video) mogen geloven dan zijn er momenteel twee oplossingen voor het unlocken van iPhones met firmware 1.1.2 (of hoger) en Bootloader 4.6 beschikbaar.

Beide oplossingen zijn 'hardware-based' en zouden dus ook moeten werken na eventuele firmware updates in de toekomst.

De eerste, Sonic SIM, is de opvolger van de Turbo SIM methode en werkt doordat de iPhone gaat 'denken' dat er een SIM kaart van een officieel goedgekeurde provider in het toestel zit (AT&T, Orange FR, T-Mobile DE of O2 GB). Helemaal bendeden staat een demovideo van hoe deze methode werkt.

De tweede oplossing, StealthSIM, is een vergelijkbare methode waarbij je je SIM kaart moet verknippen en er een tweede 'SIM' bij moet plaatsen. Deze oplossing kost 90 dollar. Je kunt hier de instructies bekijken

De video van de Sonic SIM card oplossing:Gerelateerde links:
iPhone hardware unlock poging eindigt met een 'BANG'
iPhone firmware 1.1.2 sloopt wederom de jailbreak hack
iPhoneDevTeam roept de hulp in van andere hackers
iPhone wordt HET te hacken device in 2008
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.