Geruchten
28 oktober 2008 - Ron Smeets

Unlock voor iPhone 3G bijna klaar?

Je iPhone 3G unlocken, als je hem niet gekocht hebt in België of Zwitrserland, is nog steeds niet mogelijk. OK, er is een unlock SIM maar die werkt bij lange na (nog) niet altijd.

Het beroemde (en beruchte) iPhone Dev Team werkt al maanden aan een software unlock zoals ze dat ruim een jaar geleden ook voor de eerste versie (en software updates) gedaan hebben en het lijkt erop dat de hackers akelig in de buurt gekomen zijn van een succesvolle iPhone 3G unlock methode.

Om dit te 'bewijzen' hebben ze een video gepubliceerd waarin te zien is dat ze zichzelf toegang (en controle) hebben weten te verschaffen tot de Baseband software van de iPhone 3G. Het is verder geen spannende video want het enige dat je ziet is een aantal (SSH) terminal commando's die ingeklopt en uitgevoerd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.