Nieuws
01 oktober 2011 - Ron Smeets

Unlock bug in de Samsung Galaxy S II

Ik heb het zelf nog niet kunnen reproduceren maar uit onderstaande video blijkt dat (sommige) exemplaren van de Samsung Galaxy S II ook te 'unlocken' zijn zonder dat je de pincode invoert.

Het is zelfs zo simpel dat het nauwelijks te geloven is. Zoals gezegd kan ik het zelf ook niet reproduceren. In de VS, waar het probleem ontdekt is, heeft Samsung het al toegegeven en zegt men met AT&T aan een oplossing te werken. Het schijnt dus alleen voor te komen bij Amerikaanse SGS II toestellen van AT&T. Enfin, kijk maar.

Als je het toestel uit 'sleep' mode haalt dan verschijnt het startscherm met daarop de vraag om je pincode (unlock) in te toetsen. Gewoon wachten tot het scherm weer dooft en vervolgens nog eens uit de sleep mode halen zou de truc moeten doen. De video:

http://www.youtube.com/watch?v=V9tXDLyeoBE

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.