Accessoires
12 oktober 2007 - Ron Smeets

Universele telelens voor je camphone

Gadget en accessoiremaker Brando uit Hong Kong heeft sinds kort een universele telelens voor camphones in haar assortiment.

De lens (7x18) kan op elk mobieltje bevestigd worden mits deze een afmeting (lengte) heeft die tussen de 91 en 109mm ligt.

Ze hebben de 'Generic Mobile Phone Telescope' al getest met de Nokia N95, HTC P4350 (TyTN), Asus P535 en de Sony Ericsson K810i en W810i. Aangezien de meeste camphones wel voldoen aan de gestelde afmetings eisen zal de lens dus zo goed als op elke camphone te gebruiken zijn.

De lens wordt geleverd met een adapter voor hem te bevestigen en een koordje om hem aan je nek te hangen en hij kost slechts 22 dollar (15 Euro).Gerelateerde links:
Nokia 6280 met 50mm Nikon lens
Losse telelens voor Sony Ericsson en Nokia camphones
Telelens voor je camphone
'Special Effect' lenzen voor je camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.