Nieuws
26 augustus 2007 - Ron Smeets

UniquePhones stelt release iPhone unlock tool uit

Tja, gisteren ochtend hoopte ik, en met mij nog zo'n half miljoen nieuwsgierigen die zich ingeschreven hadden bij UniquePhones, dat ik nog voor het eind van dit weekend een unlockte iPhone zou hebben.

Met veel bombarie kondigde UniquePhones immers aan dat men zaterdag rond 18u00 (Europese tijd) een software unlocktool voor de iPhone zou uitbrengen.

Echter, zo blijkt nu uit een persbericht dat men afgelopen nacht uitgaf, die release is voorlopig uitgesteld. Uren voor de deadline verstreek werd UniquePhones gebeld door een aantal AT&T advocaten die hen waarschuwde voor de juridische gevolgen als men de unlock tool zou uitbrengen.

Uit angst voor die gevolgen besloot UniquePhone vervolgens om de release maar even uit te stellen om uit te zoeken hoe ze er juridisch voor staan mocht men toch besluiten de tool te gaan verkopen.

Wat UniquePhones ook nog meldt in het persbericht is het feit dat men overweegt de software wellicht gratis beschikbaar te stellen als blijkt dat men hem om juridische redenen niet mag verkopen. Er is nog hoop dus.

Of AT&T ook al gereageerd heeft op de maker van de unlocktool die vrijdagavond door Engadget getest werd is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Nog een software unlocktool voor de iPhone
Hardware unlock handleiding voor de iPhone
iPhoneSimFree software unlocktool voor iPhone WERKT!!!
iPhone unlock software bijna klaar
Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms
iPhone Sim Free belooft nog deze week unlock software