Nieuws
30 december 2005 - Ron Smeets

UMTS Turbo GSM's van Samsung op CES

Samsung heeft aangekondigd dat het op de komende Consumer Electronics Show in Las Vegas drie nieuwe HSDPA (UMTS Turbo) toestellen zal presenteren die kort daarna in Europa door Vodafone op de markt gezet gaan worden.

De toestellen worden ten behoeve van de HSDPA technologie voorzien van Mobile Station Modem chips van Quallcomm. Er is verder nog niets bekend over de release data en prijzen van de eerste UMTS Turbo geschikte toestellen.

Vodafone kondigde eerder dit jaar al aan, in navolging van T-Mobile, te kiezen voor HSDPA als versneller voor haar UMTS netwerken.Gerelateerde links:
Nokia HSDPA technologie naar Nederland
T-Mobile's UMTS Turbo
Ook Vodafone kiest voor UMTS Turbo
Succesvolle HSDPA test van T-Mobile
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.