Nieuws
04 oktober 2007 - Ron Smeets

UMTS storing KPN treft Noord Nederland

Klanten van KPN die zich vandaag boven de lijn Nijmegen-Haarlem bevonden hebben het vanaf vanochtend half elf tot vanmiddag een uur of vijf zonder UMTS service moeten doen.

De storing begon enkele uren eerder in de regio Nijmegen maar breidde zich uiteindelijk dus uit over het gehele noorden van ons land.

Gewoon bellen was wel mogelijk maar toch klaagden veel klanten met een UMTS toestel dat ze ook niet konden bellen. KPN adviseerde gedurende de loop van de dag dan ook om UMTS op die toestellen uit te schakelen.

Rond vijf uur vanmiddag was de storing verholpen en de UMTS dekking en service in het gehele gebied weer hersteld (voor zover er voor de storing ook dekking was natuurlijk ;-)).

Via: De TelegraafGerelateerde links:
Grote storing T-mobilenetwerk (update)
T-Mobile heeft problemen nog niet onder controle
Wederom een 'belstoring' bij KPN
AT&T's EDGE netwerk bezwijkt. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.