Geruchten
06 december 2007 - Ron Smeets

UMTS iPhone medio 2008 in Amerika verwacht

Geruchten over een 3G / UMTS versie van de iPhone gaan al rond sinds, en zelfs vóór de introductie van het huidige, GPRS/EDGE model dus dat is geen nieuws.

CNBC's Jim Goldman claimt nu van 'bronnen binnen Apple' vernomen te hebben dat de 3G versie van de iPhone in Amerika tussen eind mei en begin juni van het komende jaar (2008) in de winkels zal liggen.

Op zich geen vreemde datum omdat Apple al jaren zo ongeveer elke 12 maanden een nieuwe generatie van haar populaire gadget's (iPod, iPod Nano etc) uitbrengt.

Bovendien gaan er ook al langer geruchten over een op komst zijnde UMTS iPhone in Europa. En daarin wordt met enige regelmaat ook mei/juni als mogelijke releasedatum genoemd.

Natuurlijk worden deze geruchten nog door niemand binnen Apple bevestigd en dat zal ook wel niet gaan gebeuren, Apple kennende. Afwachten dus maar weer ;-)Gerelateerde links:
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Apple werkt aan een iPhone Extreme voor Vodafone?!?
Europese iPhone abonnementen van Vodafone gespot
Europese (3G) iPhone wordt maandag aangekondigd
3G iPhone vanaf 12 November in Duitsland te koop?
Europese 16GB UMTS iPhone op de Apple Expo?
Vodafone sluit exlusieve deal met Apple voor de 3G iPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.