Geruchten
22 april 2008 - Ron Smeets

UMTS iPhone binnen enkele weken naar Italië

Dat de 3G versie van de iPhone op het punt staat gelanceerd te worden is eigenlijk nog maar een formaliteit. Als we de berichten en geruchten van de afgelopen weken en maanden bij elkaar optellen dan zou het ergens in Juni moeten gaan gebeuren.

Volgens het Italiaanse Repubblica heeft Telecom Italia Mobile (TIM) inmiddels zelfs al een UMTS iPhone deal met Apple gesloten en zou het toestel binnen enkele weken al op de Italiaanse markt gaan verschijnen.

Opvallend is dat gemeld wordt dat de Italiaanse deal voorziet in een exclusiviteitsperiode van 'enkele maanden'. Dat zou in strijd zijn met de policy die Apple momenteel er op na houd als het gaat om de iPhone deals met providers.

Mogelijk zullen de tweede generatie iPhones dus via meerdere providers aangeboden gaan worden en dat is wellicht goed nieuws voor diegenen die op het toestel zitten te wachten en hopen op wat meer concurrentie tussen de diverse aanbieders. We zullen zien. . .

Via: Apple InsiderGerelateerde links:
UMTS iPhone medio 2008 in Amerika verwacht
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
3G iPhone met Infineon chipset komt medio 2008
Apple werkt aan een iPhone Extreme voor Vodafone?!?
16GB iPhone nu ook offcieel?
iPhone vanaf 4 April ook in Zwitserland te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.