Nieuws
12 oktober 2006 - Ron Smeets

UMTS abonnees willen mobiel navigeren

De onderzoekers noemen het een verassing. Persoonlijk denk ik daar echter heel anders over.

In-Stat heeft een enquete gehouden onder 1000 mobiele bellers over het gebruik, wensen en de bekendheid van 3G diensten.

Wat blijkt? De gemiddelde mobiele abonnee zit niet te wachten op video diensten maar wil wel op een goed mobiel navigatiesysteem met real time toegang tot de laaste (wegen)kaarten.

Voorwaarde daarvoor is natuurlijk wel dat je mobieltje beschikt over een GPS module, maar die toestellen verschijnen in steeds grotere getalen in de winkels.Gerelateerde links:
De Pocket Loox N100 serie navigatie PDA's
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Siemens' multimedia navigatie GSM
GPS Smartphone van Samsung
GPS Smartphone met verkeersinformatie
Nieuwe Blackberry met GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.