Accessoires
10 april 2006 - Ron Smeets

UMPC met uitklapbaar toetsenbord

De UMPC hype van de afgelopen maanden lijkt in de praktijk redelijk verstoord te worden door de berichten over modellen die meer dan 1000 Euro en het, zeker voor die prijzen, gebrek aan, bijvoorbeeld, een fatsoenlijk toetsenbord.

Fujitsu heeft nu een ontwerp voor een UMPC getoond dat welliswaar nog geen prijskaartje meegekregen heeft, maar wel voorzien is van een uitklapbaar toetsenbord.

De afmetingen van Fujitsu's prototype voldoen helemaal aan die van de 'UMPC standaard', wat natuurlijk wel gewenst is om in die categorie te mogen 'meedoen'.

Hopelijk komt Fujitsu's UMPC, als hij in productie genomen wordt, ook qua prijs wat dichter in de buurt bij het ideaalbeeld dat de diverse fabrikanten voor ogen hadden.Gerelateerde links:
Eerste UMPC met een prijskaartje
Samsung UMPC duurder dan laptop
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Samsung claimt eerste 'Origami' device
Keybord draagtas voor de UMPC
Eerste UMPC meeting in Hannover
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.