Nieuws
04 augustus 2010 - Ron Smeets

Ultrasn0w SIM unlock tool nu ook voor de iPhone 4

Je kon er op wachten en het heeft, voor ons, al met al nog niet zo lang geduurd. De iPhone 4 is in Nederland en België immers pas sinds vorige week vrijdag te koop en de levertijden lopen in Nederland inmiddels op tot 11 weken, maar dit terzijde.

Hoe dan ook, de boys van het iPhone Dev Team hebben hun SIM unloack tool Ultrasn0w nu ook werkend voor de nieuwste iPhone 4 en de iPhone 3G/3GS met IOS4 van Apple. Het werkt relatief simpel.

Jailbreak je toestel, installeer Ultrasn0w 1.0.1. en klaar is kees. Je moet wel even checken of jouw iPhone 4 beschikt over baseband (modemfirmware) versie 01.59. Heb je een iPhone 3G of 3GS met de nieuwste IOS, dan werkt het ook, mits voorzien van baseband versie 04.26.08, 05.11.07 of 05.13.04. Gebruik op eigen risico, natuurlijk. Hieronder staat nog een instructievideo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.