Toestellen
31 mei 2007 - Ron Smeets

Ultraplatte Nokia 6500 Classic en compacte 6500 Slide

Behalve de officiele aankondiging van de 8600 (Luna) toverde Nokia vandaag nog twee nieuwe toestellen uit de hoge hoed, de 6500 Classic en Slide.

Opvallend is het feit dat de Finse toestelmaker deze toestellen als midrange modellen in de markt zet. In vergelijking tot de extreem dure Luna wel te begrijpen, maar zowel de 6500 Classic als de Slide (meer foto's na de klik) zijn gemaakt van hoogwaardige metalen als roetsvrij staal en geborsteld aluminium en voorzien van diverse, in mijn ogen, high-end features.

Zo hoort de 6500 Classic met 9.5 millimeter tot de dunste toestellen van dit moment. Deze candybar is verder voorzien van quad-band GSM en dual-band UMTS, 1GB(!) intern geheugen, 2MP camera, MP3 speler, Bluetooth, QVGA display, microUSB aansluiting en Series 40 (3rd edition) OS. En dit alles voor de 'vriendenprijs' van ca. 320 Euro, zonder abonnement.

De 6500 Slide is met 16.4mm duidelijk wat dikker dan zijn platte broertje, maar in ruil daarvoor ook wat compacter en voorzien van een 3.2MP camera, microSD geheugenkaart, 2.2inch QVGA display, FM Tuner, TV Out, multimedia speler en Series 40 (3rd edition) OS. Net als het toestel is ook het prijskaartje van de 6500 Slide wat 'dikker': 370Euro.

Volgens Nokia komen beide toestellen nog deze zomer (Q3) in de winkels te liggen.

Foto's van de 6500 Classic:

Foto's van de 6500 Slide:Gerelateerde links:
Nokia 6110 Classic is dus de 6120 Classic
Twee nieuwe uitvoeringen van de Nokia 6110?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.