Nieuws
19 april 2006 - Ron Smeets

Ultrakleine en -snelle 2Gb 'mobiele' memorycard

Op zich niets speciaals aan zou je zo zeggen. Voor mijn SE P900, Sharp 902 en Nokia N90 zijn toch ook al 2 Gb memorycards te koop, respectievelijk in Memorystick-, SD- of MMC formaat.

Wat is dan zo bijzonder aan Samsungs uitvinding? Schijnbaar het feit dat het hier gaat om een MicroMMC kaart die niet groter is dan een gemiddelde vingernagel (12x14x1.1 millimeter). Hoe kleiner de oplossing, hoe kleiner de telefoon is de achterliggende gedachte.

Behalve dat deze 2Gb geheugenkaart van Samsung de kleinste in zijn soort is, is ie ook bijzonder snel, dankzij de vier 4Gbit NAND flash chips. Hierdoor is de datatransfer rate van deze MicroMMC kaart tot wel 3.5 keer sneller dan die van de concurrenten.

Wanneer de 2Gb versie in de winkel komt is niet bekend, maar de 1Gb (vergelijkbare) kaart kunnen we nog dit jaar verwachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.