Toestellen
07 december 2009 - Ron Smeets

Ultragoedkope Nokia 2710 Navigator gepresenteerd

Nokia heeft vandaag de ultragoedkope 2710 Navigator gepresenteerd. Het toestel is standaard uitgerust met GPS, een digitaal kompas en 2GB geheugenkaart. Die laatste kun je natuurlijk gebruiken om de kaartinformatie rechtstreeks te benaderen in plaats van online (met de bijbehorende datakosten). Dat zou het 'goedkope' karakter van de 2710 natuurlijk geen goed doen.

Het toestel gaat zo'n 130 Euro kosten (inbcl. BTW). Helaas moet je natuurlijk wel nog steeds betalen voor de Turn-by-Turn navigatie licentie van Nokia. Dat wordt althans in de demo-video (hieronder) erbij vermeld (zie ook screenshot hiernaast).

Of de 2710 Navigator ook bij ons in de winkels zal verschijnen is op dit moment nog niet bekend. Nokia schrijft in het persbericht in ieder geval dat het toestel vooral bedoeld is om mobiele navigatie in 'nieuwe markten' te introduceren. Daarmee worden doorgaans de 'ontwikkelende landen bedoeld. De andere specs van de Nokia 2710:
- 2.2 inch QVGA display
- 2 megapixel camera
- MP3 speler
- 3.5mm audio aansluiting
- FM Radio
- quad band GSM
- GPRS support
- Series 40 OS
- maximaal 18 dagen stand-by
- maximaal 260 minuten spreektijd
Afmetingen: 111.2 x 45.7 x 13.7mm (hxbxd)
Gewicht: 87 gram

Hieronder nog een korte videodemo van de Nokia 2710 Navigator:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.