Geruchten
19 november 2006 - Ron Smeets

Ultradunne Sony Ericsson 'Ai' komt begin 2007

Als we de geruchten mogen geloven dan komt Sony Ericsson over enkele maanden met een nieuwe Walkman-Cybershot GSM op de markt die nog geen centimeter dik is.

De 'Ai', zoals het toestel in de wandelgangen genoemd wordt, zal met 9.4mm niet alleen een geduchte concurrent voor de RAZR worden, maar ook voor alle andere ultraplatte toestellen van onder andere Samsung en LG die de afgelopen maanden op de markt gekomen zijn.

De naam van de 'Ai' heeft overigens niets te maken met de ontwikkeling van een GSM met zogenaamde 'Artificial Intelligence' (kunstmatige intelligentie) die enkele maanden geleden in het nieuws was.

Sony Ericsson heeft zich voor het ontwerp van de 'Ai' laten inspireren door de Japanse tennister Ai Sugiyama die daarmee na Kournikova en Sharapova dus ook in de mobiele wereld treedt.

Meer specificaties en eventuele foto's zijn nog niet uitgelekt, maar als Sony Ericsson de 'Ai' begin volgend jaar in de winkels wil hebben liggen kan dat niet lang meer duren.Gerelateerde links:
Ultradun DMB toestel van Samsung
Candybar GSM's weer helemaal 'in'
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
Ultraplat 3G toestel van Samsung
Platte slider van LG
Samsung komt met eigen RAZR
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.