Toestellen
13 december 2006 - Ron Smeets

Ultradunne multimedia toestellen van Samsung

Samsung introduceerde in Hong Kong onlangs twee nieuwe Ultra series toestellen, de F300 en F500.

Beide toestellen vallen op doot hun 'dubbele voorkant'. Aan de ene zijde zie je een normale GSM met een klein display. Als je de toestellen omdraait, dan verschijnt een multimedia speler met groot display en daaronder de bedieningstoetsen.

De F300 is een musicphone terwijl de F500 met name bedoeld is voor de ontvangst en het bekijken van TV-signalen en video bestanden. Het deel onder het scherm kan dan ook op zo'n manier gedraaid worden dat je het toestel, met antenne, op in 'breedbeeld stand' kunt neerzetten voor meer kijkgemak.

De specs van beide toestellen zijn afgestemd op hun primaire functie. De F300 heeft een 220 x 176 pixel display, microSD card, 100Mb intern geheugen, een 2MP camera, FM Tuner, Bluetooth met A2DP support en een tri-band GSM met EDGE. En omdat het toestel tot de Ultra series behoort heeft Samsung dit alles in 9.4mm weten te stoppen.

De F500 heeft een 2.4inch QVGA display, microSD card, 400Mb intern geheugen, 2MP camera, Bluetooth met A2DP en tri-band GSM met UMTS support. Dit alles maakt hem wel 1.3mm dikker dan de F300, maar nog altijd dun genoeg om tot de Ultra series toe te treden.Gerelateerde links:
Samsung i600: Ultra Series 3G Smartphone met HSDPA
Ultradun DMB toestel van Samsung
Ultraplat display voor mobieltjes
Nu ook UMTS versie van de Samsung Ultra Edition
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.