Toestellen
18 augustus 2005 - Ron Smeets

Ultradunne GSM's in opmars

Vodafone kondigde een tijdje geleden de 'Simply' aan, een GSM zonder toeters en bellen en eenvoudig te bedienen.

Siemens en, tot op zekere hoogte, LG lijken deze trend ook opgepikt te hebben, maar wel nadat ze ook naar de polulariteit (met name in de US en Azie) van de Mototrala RAZR gekeken hadden : hun nieuwste GSM's zijn ook ultraplat.

De Siemens Siemens CC75 is slechts 12,6 mm dik, terwijl de LG B2250 met 15 mm het 'dikkertje' van de twee is, maar daarvoor heeft ie dan wel enkele gadgets, zoals een cam, aan boord, in tegenstelling tot zijn plattere concurrent van Siemens die totaal geen gadgets heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.