Entertainment
21 september 2006 - Ron Smeets

Ultiem mobiel gameweekend in New York

Mocht je dit weekend nog niets te doen hebben, dan kun je naar het Come Out And Play gameweekend gaan in New York.

Neem vooral je mobieltje, camphone of PDA mee, liefst met GPS, want diverse games maken daar gebruik van. Denk bijvoorbeeld aan een spionnenjacht door de stad, maar ook het drie dagen, als rode draad voor voor het gehele weekend, durende ‘Snagu’ waarbij je gewapend met je camphone probeert zoveel mogelijk opdrachten te vervullen die je per SMS toegestuurd krijgt.

De organisatie heeft zelfs een game in het programma opgenomen waarbij ouderwetse telefooncellen een rol spelen. Bij Payphone Warriors moet je de controle proberen te bemachtigen over zoveel mogelijk telefooncellen.

Ook leuk is de versie van Space Invaders (voor de ietwat oudere gamers) die gespeeld wordt op de muur van een flatgebouw en waarbij je hele lichaam als ‘controller’ functioneert. Het complete programma kun je hier terugvinden. Dus, spring in een last-minute naar de Big Apple en Come Out And Play!Gerelateerde links:
EA Mobile Games gaat operators omzeilen
T-Mobile met bluetooth games
Mobiele games met gebaren bediening
Mobile Game Communities groeien
Mobiele GPS games
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.