Toestellen
28 november 2007 - Ron Smeets

Ulocked iPhone kost €749 in Frankrijk

Orange heeft vanochtend de tarieven voor de iPhone in Frankrijk bekend gemaakt.

Het toestel ligt vanaf vanavond 18u30 in een twaalftal Orange winkels in de schappen.

Zoals bekend wordt het toestel, als gevolg van de Franse wetgeving, ook unlocked verkocht. De prijs valt aleszins mee: 749 Euro. Dat is ongeveer gelijk aan het bedrag dat voor een losse (simlock vrije) N95 of K850i neergeteld moet worden.

Behalve de simlock vrije versie biedt Orange ook de optie aan haar klanten om een toestel dat inclusief abonnement gekocht wordt na 6 maanden voor 100 Euro te unlocken. Natuurlijk loopt het abonnement dan nog gewoon door.

De prijs van de iPhone met abonnement is, net als in de andere Europese landen, 399 Euro. De abonnementskosten varieren van 49 tot 119 Euro per maand, afhankelijk van het aantal belminuten, SMSjes en dataverkeer.Gerelateerde links:
Franse simlock vrije iPhone goedkoper dan Duitse?
iPhone in Frankrijk ook SIM-lock vrij te koop
Franse iPhone toch naar Orange
Franse iPhone in gevaar door 'Unlock wetgeving'
iPhone nu ook officieel voor Frankrijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.