Entertainment
08 december 2008 - Ron Smeets

Uitzending gemist op je mobieltje

Een van de meest populaire mediasites is ongetwijfeld Uitzending Gemist. Gemiddeld worden elke maand zo'n 11 miljoen gemiste uitzendingen online bekeken.

Binnenkort is het ook mogelijk om die programma's op je mobieltje te bekijken. Op 17 December lanceren de gezamenlijke Publieke Omroepen namelijk een speciale downloadable applicatie hiervoor.

In tegenstelling tot de Mobiele TV diensten van KPN hoef je voor het bekijken van de Uitzending Gemist video's géén abonnement aan te schaffen. Een mobieltje met een flat-fee internet abonnement is natuurlijk wel aan te raden.

Overigens zal gelijktijdig met de introductie van de mobiele versie van Uitzending Gemist ook de mobiele applicatie van 3FM Serious Request gelanceerd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.