Entertainment
08 oktober 2009 - Ron Smeets

Uitzending Gemist iPhone App bijzonder succesvol

Na een stotterende start toen de applicatie aanvankelijk nog werd afgewezen door Apple blijkt de Uitzending Gemist iPhone App nu, ruim twee weken na de lancering, met ruim 100.000 downloads een groot succes te zijn.

Inmiddels zijn er ook al bijna een half miljoen gemiste uitzendingen bekeken. De piek ligt tussen tien en elf uur 's avonds en de meeste  gebruikers kijken via WiFi omdat de kwaliteit van de filmpjes dan door een hogere bitrate een stuk beter is dan wanneer ze via het 3G netwerk worden bekeken.

De NPO heeft veel moeite gedaan om ook het kijken naar video over het 3G netwerk mogelijk te maken. Toch blijkt uit de cijfers dat het merendeel van de video's via WIFI netwerken wordt bekeken. Valkenburg: 'De kwaliteit van de video is via WIFI stukken beter. Voor 3G hebben we ons beperkt in de bitrate, anders was de applicatie nooit geaccepteerd’. De NPO is nu bezig om binnen dezelfde bitrate een betere kwaliteit video te realiseren. De eerste tests zijn veelbelovend. Binnen afzienbare tijd verwacht de NPO met een betere kwaliteit video voor 3G te kunnen komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.